2-годишно дете е с шевове на лицето след инцидент в детски център. За това сигнализираха родителите на Сашко. По думите им екипът не е извикал Спешна помощ и се е наложило те сами да заведат сина си в „Пирогов”, където са зашили раната му. Случаят е от 20 юли.

Момченцето, ударено от мълния, е изведено от реанимация

„Обадиха ми се по обед и ми казаха, че детето ми е паднало по стълбите и си е ударило окото. Разплаках се, обадих се на чичо му, защото баща му не беше в града. Отидохме да го вземем. Беше полузаспал, когато пристигнахме”, разказа пред Нова ТВ Миглена Любенова, майката на момченцето.

Съобщение от директорка на детска градина шокира родителите

В спешния център се установи, че раната не е била обработена. Никой не се е обадил на 112. Не ни обясниха как е станал инцидентът. Поискахме писмен отговор, но не получихме такъв. Това не е първият подобен случай. Предишният ден съобщиха на жена ми, че детето си е ударило окото в шкаф. Преди 2 месеца пък нашето дете беше обвинено, че е захапало друго дете. Срещнахме се с родителите му и разбрахме, че ръководството е представило различни версии на двете семейства”, обясни бащата на пострадалото дете Самуил Балачев.

Бебе е с тежки изгаряния след разлято кафе

От ръководството са категорични, че са оказали първа помощ на 2-годишния Сашко.

Спасиха бременна жена с хеликоптер - за жалост, е загубила бебето

„Детският ни център има достатъчно персонал. Всички имат сертификат за първа долекарска помощ. Детето е при нас от март. Идва сравнително рядко. Инцидентът е станал по обед. Децата са били на двора. Детето, което е било зад Сашко, го е бутнал и той е залитнал и се е ударил в парапета на дървена ограда. Взехме всички мерки, раната беше промита и беше с лепенка. След това се обадих на майката”, твърди управителят на центъра Виргиния Тодорина.

Източник: https://www.dnes.bg/