Светът е вперил поглед в Олимпиадата, ние - също. Няма да се изненадате, че обръщаме особено внимание на майките сред някои от състезателките. За щастие, dsport.bg представи най-известните спортистки, които участват на Олимпийските игри в Париж, и са се сдобили с наследници в годините между Игрите в Токио и тези във френската столица. А ние бързаме да запознаем и вас с техните лица, понеже са източник на мотивация за немалко жени, мечтаещи да достигнат своите собствени върхове, успехи, планове отвъд ролята им на майки.

Ана Пелетейро-Брион

Испанската състезателка в тройния скок Ана Пелетейро-Брион спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Токио, които се проведоха през 2021 г. Тя стана майка през декември 2022 г. Шест месеца след раждането на дъщеря й Луа, Пелетейро печели състезание в Испания.

Шоне Милър-Уибо

Двукратна олимпийска шампионка на 400 метра в леката атлетика, Шоне Милър-Уибо се класира за Световното първенство през 2023 г. на 20-ти август, точно четири месеца след като роди сина си Майсел. 

Бременна в 7-ми месец състезателката по фехтовка победи в Олимпийските игри

Първото състезание на бахамката, само 10 седмици след раждането, беше на националното първенство в Насау, където тя се състезава в пет дисциплини в седмобоя.

Кристал Дън

Кристал Дън участва на третите си Олимпийски игри с отбора на САЩ по женски футбол. На 20-ти май 2022 г. тя ражда след непланирано Цезарово сечение.

Кларис Агбену

Кларис Агбену е легенда в джудото с два златни медала на Олимпийските игри в Токио (смесено отборно и в категория до 63 кг.). Освен това, тя има сребро от Игрите в Рио, а само преди няколко дни французойката спечели бронз в Париж. Тя бе част и от тима на Франция, който стигна до титлата в смесеното отборно. Агбену става майка през юни 2022 г.

Нафиса Колиър

Звездата на Минесота Линкс Нафиса Колиър е част от отбора на САЩ, който търси 8-о поредно златно отличие в женския баскетбол. За нея това ще бъде второ участие на Олимпийски игри. Колиър пропусна голяма част от сезона през 2022 г. заради бремеността си.

Бебенце в прегръдките на пилота Петър от 'Фермата'

Наоми Осака

4-кратната шампионка в турнири от Големия шлем Наоми Осака не игра през 2023 г., след като обяви, че е бременна преди началото на Australian Open. Дъщеря й Шей се ражда през юли 2023 г.

Елизабет Русел

Елизабет Русел ще се състава на Игрите в Париж, където ще бъде подкрепяна от 2-годишната си дъщеря Атина Олимпия Жан Русел. Тя ще участва в скоковете във вода на 3 метра от трамплин.

Елина Свитолина

Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Елина Свитолина не успя да повтори постижението си на Игрите в Париж. Свитолина отпадна рано, но въпреки това показва страхотна игра след завръщането си на корта. Украинката роди дъщеря си Скай през октомври 2022 г.

Вики, родена с тегло 770 грама, стана на 5

Ако се вълнувате от спортния свят, в dsport.bg ще открие всички актуални новини по темата.