Здравейте, приятели! Посрещнахме май с празници, слънце и разбира се - Европейската седмица на бебеносенето - ежегодна седмица, през която европейските граждани празнуват заедно бебеносенето в техните местни групи. През тази седмица се обръща повече внимание на бебеносенето, споделят се снимки от ежедневието или от организира по случая събития, събират се бебеносещи родители, играят се онлайн игри, а производители и търговци традиционно правят отстъпки на техните продукти. Това е съвместен проект, който се организира от бебеносещи в цяла Европа. Обединението около такива чудесни каузи е прекрасно, нали?

През цялата седмица ще има различни предизвикателства (включващи разнообразни носили), в които всички бебеносещи ще могат да се включват със снимки и хаштаг #EBW2021. Аз, в ролята си на консултант, вече успешно изпълних някои от тях, надявам се и вие да опитате.

А ето и каква е програмата:

Понеделник: тъкан слинг (червено)
Вторник: еластичен слинг (оранжево)
Сряда: ринг (слинг и жълто)
Четвъртък: ергономична раница (зелено)
Петък: хибридна носилка (синьо)

Връщаме лентата назад и си припомняме, че през 2017 фразата “I carry you always”- “Аз винаги те нося” беше избрана за послание на инициативата и преведена на всички европейски езици и диалекти, за да бъде отбелязана подобаващо седмицата на бебеносенето. През 2018 посоката поема към “Carrying Connects”- “Бебеносенето свързва” и отново бива преведена на всички европейски езици и диалекти. А 2019 прекрасната седмица минава под слогана “The Joy of Babywearing” – “Радостта от бебеносенето”Четвърти триместър и след това“ се превръща пък в посланието на 2020 година, а фокусът е насочен към първите три месеца след ражането на бебето.

Независимо кога, как и защо - аз и "9 месеца", ви каним да споделяте своите бебеносещи моменти със света, за да давате добър и красив пример! 

Текст: Ани Събева, консултант по бебеносене, основател на "Слингомания" и създател на Програма "Спокойни бебета"