Малкият Борил, чието лечение обедини Хасково в кампанията “Да запазим усмивката на Борил”, е бил трансплантиран в болница в Маями, Флорида, САЩ, съобщават от семейството на детето.

Блага и дъщеричката ѝ Яни живеят сами - можем да им помогнем

На 13 юни екипът на Miami Transplant Institute е започнал изключително сложна трансплантация, която се е провела на два етапа. Първият етап в операционната е продължил 9 часа. До 16 юни екипът в реанимацията на Holtz Children’s Hospital се борел за възстановяването на детето и за работата на новите органи. Сутринта на същия ден, Борил отново е бил приведен в операционната зала за извършване на втория етап на трансплантацията, разказват близките на детето.

Млад баща на 4-годишно момиченце се нуждае от помощ

Борил е  получи пет органа от своя донор: стомах, панкреас, черен дроб, тънко и дебело черво. 

Близките на Борил благодарят на лекарите за усилията и денонощните грижи. Огромна благодарност отправят и към родителите на донора, чиито органи вече живеят в Борил.

42 бебенца са родени с помощ от ивитро програмата на Столична община

Семейството споделя още:

"Борбата, куража и желанието за живот на Борил и невероятните усилия екипа от специалисти, които се борят за него денонощно успяха да го стабилизират и спомогнат за неговото възстановяване. Борбата ще е голяма. Пътят ще е дълъг и трънлив. Благодарим на Господ.
Благодарим на екипа по трансплантации, голям поклон." 

Във Варна спасиха новородено с малформации и спешна нужда от операция

Семейството, което замина през февруари за САЩ, за да бъде извършена трансплантация на малкия Борил, отправя благодарности и към всички дарители, без които лечението нямаше да е възможно.

Източник и снимки: https://haskovo.live/