Много пъти сте чували, че раждането е процес. Отнема време, преминава през фази, изисква усилия и е трудно. Чували сте също, че има сигнали, които подсказват, че раждането започва. 

Д-р Гечев: Сколиозата е най-често срещаното заболяване в детска възраст, но и най-пренебрегваното

Всичко, което сте чували е вярно, Но всяко правило се потвърждава от изключенията. Макар и изключително рядко, раждането може да премине неусетно. Да, точно така - "неусетно" е единствената дума, която може да опише историята на Димитрия.

,,Младата жена дойде в болницата тази сутрин след успешно раждане в дома си почти четири седмици преди термин. Димитрия се събудила както обикновено около 8 сутринта и тръгнала към банята за сутрешния си тоалет. Докато стигнала до там, главичката на бебето вече била родена. И ако татко Иван бил с нагласа да не присъства на раждането, то в този случай се наложило не само да бъде там, но и да вземе дейно участие в процеса.

Избираме ли родителите си преди раждането?

Бързата му реакция и дистанционните инструкции на д-р Красимира Чалова довели раждането на бебето с тегло от 3 460 грама до успешен край. Пъпната връв прерязала Димитрия, а за раждането на плацентата се погрижил Иван под ръководството на акушер-гинеколога'', споделят още от АГ ,,Селена'' във Фейсбук.

Според проучване епидуралната упойка намалява риска от усложнения при раждане

Когато линейката дошла, всичко било приключено, а бебето - завито в топла хавлия в прегръдките на майка си. В момента Димитрия и бебето Иван са добре и са под грижите на екипа в Родилно отделение на болница "Селена".