Министър Галин Цоков коментира резултатите от НВО в своя личен Фейсбук. Затвърждава се тенденцията за намаляване на разликата между резултатите по математика и български език и литература на националното външно оценяване в 7. клас.

За възпитанието на малките са важни родителите - след това учителите и обществото

Ето какво сподели той: ,,Седмокласниците повишават  значително резултатите си по математика и средният тази година е 42,9 точки, което е със 7,61 т. повече от миналата. 

Да можеш да гушнеш бебенцето си в Неонатология - велико щастие

Резултатите на изпитa по български език и литература са остават на нивата на миналогодишните - 54,60 т., а статистиката по региони показва, че няма такъв, който да е намалил средния си резултат в сравнение с предходната година. 

Приказна погача за внучката на певицата ДесиСлава

Тази година 100 точки и на двата изпита имат 18 ученици, а миналата са били само двама. Намалява и броят на децата с нула точки (от 43 на 26 ) и на двата изпита. 

Във вихъра на храненето или как избрах детска кухня за дъщеря ми

Поздравления за учениците и благодарности на родителите за усилията и грижите, които полагат за образованието на техните деца, както и на учителите, директорите и експертите, които работиха неуморно, за да протекат изпитите безпроблемно и да можем днес да отчетем тези резултати!  

Лазар Радков: Няколко дни преди да дарим апаратурата в Сливен, се ражда недоносено бебенце със сериозни проблеми

 Всичко това показва, че нашата образователната система има голям потенциал и ако има последователност в политиките в българското образование ще имаме още по-добри резултати!''.