Само защото сме родители, не означава, че трябва да се откажем от партитата. Но нека бъдем честни - колко от нас имат сила да стоят будни цяла нощ и на следващия ден да гледат деца с махмурлук? За щастие, можем да имаме най-доброто от двата свята, благодарение на Please Leave by 10 партитата, които набират все по-голяма популярност. Срещаме се с Йохана Ангелова, съорганизатор на ранните партита, за да ни разкаже повече за новия парти формат, който е много подходящ за родители.

Как започна да се занимаваш с организиране на събития?

Занимавам се с дигитален маркетинг от около 10 години. През това време ми се е налагало да организирам няколко корпоративни събития, но бях останала с впечатлението, че това не е за мен. Струваше ми се, че съм прекалено емоционална за цялото напрежение от непредвидените ситуации. След майчинството обаче не знаех накъде да поема професионално. Тогава се появи идеята за Please Leave by 10, а след това и за още няколко формата на събития. Така неусетно се преквалифицирах.

Какво представляват Please Leave by 10 партитата?

Please Leave by 10 събитията предоставят изживяването като на дискотека, но от 18 до 22 ч. Преобладава музиката от 2000-ните и 90-те години, разбирайте много от песните на Britney Spears, Backstreet boys, Spice girls и други любими изпълнители от тийнейджърските ни години. Между другото, според едно проучване, да слушаш песни от детството си има и терапевтичен ефект. 

Как всъщност се роди идеята за ранните партита?

Като майка на 2-годишно дете, си признавам, че ми липсваше свободата на това да излизам когато си поискам без да искам позволението на родителите си. Иронично е, че като станем родители, се връщаме в положението, в което сме били като тийнейджъри. Но да организираш баба, мъжа си или детегледачка, за да отидеш на дискотека е всъщност много сложно. Дори да намериш кой да гледа детето вечерта, сутринта с махмурлук и малки деца е… доста неприятна ситуация. 

В същото време, дневните партита стават все популярни в Щатите, Канада, Великобритания. Така ми хрумна да направим парти, което е насочено главно към милениъли, които не излизат по нощни клубове отдавна, точно защото нощният живот не пасва на ежедневието им. Споделих за идеята на моята вече парти половинка - Христиана Забунова. С нея ни свързват не само любовта към лягането преди полунощ, но и повече от 18 години приятелство. Знаех, че тя е точният човек, с когото да я осъществим, защото Хриси има 10+ години опит като криейтив директор и копирайтър в международни рекламни агенции. Благодарение на нея, партито ни бързо се сдоби със своя отличаваща се идентичност, която комбинира остроумно чувство за хумор с усещането за лекота и безгрижие. 

Как протича едно Please Leave by 10 парти?

Обикновено всички гости пристигат между 18.00 и 19.00 ч. Понеже партито е кратко, директно започваме с големите хитове, няма го чакането от няколко часа както е в традиционните нощни клубове, за да пуснат песните, на които ти се танцува. Тук не мога да не спомена и DJ Darzy, с която работим най-често - тя е невероятно талантлива и постоянно следи реакциите на публиката и задържа настроението.

Трудно е да опиша атмосферата, тя е направо невероятна - да видиш как хората танцуват и скачат на любими песни в 19:30 е сюрреалистично. И да, в 22:00 ч. всичко приключва, когато DJ-ят пусне ,,Лека нощ, деца”. Разбира се, има възможност гостите да останат и след това в заведението, но истината е, че повечето хора са си предвидили ранното прибиране и си тръгват именно тогава.

Please Leave by 10 партита само за родители ли са?

Всъщност, не. Очаквахме предимно родители да дойдат на първото издание, но се изненадахме когато разбрахме, че повече от половината ни гости нямат деца, а просто обичат да си лягат рано и да се наслаждават на уикенда, вместо да реанимират с дни след парти. Често се шегуваме, че не пускаме хора под 30-годишна възраст на партитата, но истината е, че събитията ни предизвикват интерес и в поколението след нашето - Gen. Z.

А само за жени ли са ранните партита, могат ли и господата да се чувстват поканени?

Макар често да пускаме момичешки песни по време на Please Leave by 10, събитията ни привличат и доста господа, които много се забавляват. На някои партита съотношението между мъже и жени е 50/50, така че е напълно ОК да дойдете с половинката си. 

Няма как да не попитаме дали Please Leave by 10 събитията са подходящи ли за бременни?

Доста често имаме бременни дами на нашите партита, особено на последните 2, които бяха на открито. Всяка бременност е различна и е важно как се чувства дамата и как протича самата бременност, затова посъветвайте се с лекар преди да решите дали да дойдете.

Какво предстои за ранните партита?

Задава се петото под ред парти на 26.10. в новия клуб в София - FOMO The Club, което ще е най-голямото, правено досега.

Освен съорганизатор на Please Leave by 10, организираш и събитието ,,Обратно към себе си”, заедно с ,,9 месеца''. Как се включи в проекта и какво те вдъхнови?

След успеха на първите няколко издания на партитата, осъзнах че събитията са това, с което искам да се занимавам. Хрумнаха ми 2 посоки на събития, създадени специално за жени и по-конкретно майки. Много от нас се чувстват ,,изгубени” в майчинството в първите месеци, дори години след като станат родители.

За съжаление, все още малко се говори за тежките моменти от майчинството. В обществото е приета за нормална ролята на майката-героиня, която се справя с всичко без помощ. В същото време, социалните мрежи ни карат подсъзнателно да се сравняваме с живота на останалите, който в Instagram изглежда перфектен - щастливи двойки с деца, подредени къщи, жени, родили по 3 деца в перфектна физическа форма. Така сами си поставяме непосилни очаквания към себе си да сме идеални.

Аз самата преживях доста тежка първа година майчинство по време на която се чудех това аз ли съм, какво се случи с тялото и съзнанието ми, някога ще имам ли време за себе си и свободата да правя това, от което имам нужда във времето, в което поискам. Така след няколко кризи, открих психолог, на когото да се доверя и започнах усилена работа върху себе си.  Звучи малко лигаво, но приех за своя мисия да помагам на жените, които преминават през това, да нормализираме тежките моменти в майчинството и да работим в посока подкрепа между жени.

Тогава благодарение на Веси от @mama.talks.money се запознах с главния редактор на ,,9 месеца''' и останалите невероятни момичета от екипа, и на момента усетихме, че гледаме в една посока. 

Защо дамите да дойдат на Обратно към себе си?

Заедно с ,,9 месеца'' оформихме събитието така, че да се получи цялостно преживяване и дамите, които дойдат, да получат наистина голяма стойност - грижа както за вътрешния им свят, така и за външността и наистина много подаръци от любими брандове като Aveda, Debora Golden Nature, Bilka, Immunodetox и консултации от специалист на Esthederm. Каним всички, които имат нужда от почивка и време за себе си да прекарат пълноценни няколко часа, прекарани в грижа за себе си в невероятната обстановка на Villa Rosa на Оборище 22А.

Още един бонус е, че билетът важи и за Please Leave by 10 партито, което ще е същата вечер. Припомням и за ПромоКода Selflove40 за билети с -40% отстъпка за Обратно към себе си”. Ще се радвам скоро да се видим на живо.

Kaдри на заглавната визия: David Wolf | Skinny Bar