Крачето на бебето Боби от Петрич, което бе прието с жълтеница, е счупено в болницата в Благоевград, съобщи БНТ. Това показва констативният протокол от проверката на медицинския надзор, който националната телевизия е получила по Закона за достъп до обществена информация.

Изписаха бебе на 22 дни със счупен крак, след като е прието в болница с жълтеница

На 1 април 22-дневното момче беше прието в неонатологията с жълтеница. В 3 часа на 3 април дежурната акушерка му сменявала пелените, а при повдигане на крачетата детето изплакало силно. През целия ден на 3 април детето било неспокойно, а дежурната сестра установила, че има отток на дясното бедро. Детето е откарано в "Пирогов", а родителите му го посрещнаха с гипсирано краче.

Съмнение за тормоз над 2-годишно дете в столична детска градина

От медицинския надзор посочват, че оток се появява между 12 и 24 часа след фрактурата. Затова предположението е, че крачето е счупено по време на болничния престой. Кой е виновен обаче не е ясно. Камерите в неонатологията не са запечатали насилие.

Родители сигнализират за системен тормоз над дечица в детска градина

Заради случая близките на бебето протестираха пред болницата. "Никой още официално не ни е казал за резултата от проверката. Доволни сме, че истината излезе наяве. Не знам защо и как е станало счупването. Завели сме дело и искаме, който е виновен да бъде наказан. Боби страда много, сега е добре, но трябва да ходим пак на прегледи", казва пред "24 часа" Маруся Георгиева, баба на бебето.

Източник: https://www.actualno.com/