6-годишният Боил Георгиев от Варна е сред победителите в 53 – тия Международен конкурс за детска рисунка, който се провежда в Япония. Всяка година в надпреварата участват хиляди деца от цял свят на възраст от 3 до 15 години. България бе представена от 403 деца от 28 български града. Боил бе един от тримата участници от Дневния център за деца със специални потребности към Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. С творбата си „Кукер“, той спечели сребърен медал и диплома. Днес те му бяха връчени от директора на ДМСДГ – Варна, д-р Стефка Джанкова.

Да пребориш рака и да сбъднеш мечтата си за дете - историята на Людмила

В надпреварата участваха още 5-годишният Самир Саидов и 7-годишният Георги Войков, също от Дневния център. Тримата творци бяха мотивирани да се включат в престижното състезание от монтесори терапевта Весела Демирова и педагога Виолета Боева, които работят всекидневно с тях.

Да присъстваш на раждането на дъщеря си - Георги Блажев споделя

Международният конкурс за детска рисунка е основан през 1970 г. в Осака, Япония и е спонсориран от Pentel. Съдийският състав в Токио включва представители на Biiku Bunka Kyokai (Фондацията за художествено образование в Япония), преподаватели по изкуства и учители.