Тази неделя във Варна ще се състои инициативата "Капачки за бъдеще", припомня Moreto.net Освен капачки обаче този път може да се предадат и метални кенчета.

Това ще се случи на 17 октомври на паркинга на LIDL (бившия Пикадили Център") до Окръжна болница.


Капачките следва да са в торби, кенчетата трябва да са добре смачкани и да са алуминиеви - дали са такива може лесно да проверите като се опитате да залепите магнит за тях - ако се залепи - значи кенчето не е алуминиево и е неподходящо за предаване в кампанията. От кампанията "Капачки за бъдеще" напомнят, че 100% от всички дарения, които получават отиват за медицинска апаратура.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ''9 МЕСЕЦА''ЗА САЙТ НА ГОДИНАТА В КАТЕГОРИЯ - МЕДИЕН САЙТ

От организаторите споделят, че заради мерките този път всичко ще става бързо - минаваш, оставаш капачки и кенчета и продължаваш. Няма да има грамоти, тениски и подобни, заради които хората да се спират и чакат.

Нещо като да отидеш до кофата за боклук пред блока, да си изхвърлиш отпадъците и да продължиш към кварталното магазинче за хляб и кисело мляко.
Само че в случая стая въпрос за рециклируем отпадък, който се превръща в медицинска апаратура и линейки, които спасяват животи, коментират още те.

Вижте пълен списък във всички възможни населени места, в които ще има пунктове на 16 и 17 октомври, където се събират капачки и кенчета ТУК