Най-добрата храна за бебето е майчината кърма. Поли го знае отлично, но въпреки това е решила да слага рядко второто си дете на гърдата.


Докато е бременна с 2-годишната си днес дъщеря Теодора, Поли изобщо не поставя под съмнение, че ще я кърми. Освен това тя е алергична и знае, че кърмените деца по-рядко страдат от алергия. Още в родилната зала слага Теди на гърдата си и всичко върви отлично. Когато момиченцето е на шест седмици, таткото за първи път го храни от шише с изцедено мляко, докато Теди е на зъболекар. След това бебето безпроблемно суче от гърдата на мама и тя е доволна и спокойна. Това й дава възможност понякога да излиза и да оставя таткото и Теди сами за няколко часа.

Кризата настъпва, когато Теди е на три месеца. Изведнъж тя става неспокойна, когато мама я сложи на гърдата, и започва да плаче. Люлеенето не помага, кърменето се превръща в голяма мъка. Колкото повече момиченцето плаче, толкова по-несигурна и по-агресивна става Поли. Тя споделя това с педиатъра и той я съветва да преустанови кърменето, защото явно детето усеща, че то е трудно за нея.
Поли е напълно объркана. Тя не разбира защо толкова жени възприемат кърменето като нещо съкровено и въжделено. За нея то просто е

практично и евтино хранене. Постепенно тя започва да се отнася с неприязън към кърменето и отбива детето. След това се чувства облекчена и в семейството настъпва хармония...
По-късно Поли отново забременява и е убедена, че и с второто дете ще постъпи по същия начин – ще го кърми само ако е силно наложително. Например сутрин, когато ще води каката в яслата. И в никакъв случай през нощта, за да може да се редуват с таткото при ставането. Той и близките се отнасят с разбиране към решението на Поли. Тя обаче понякога се пита дали е справедливо да го прави, щом Теди е била изцяло кърмена през първите три месеца.
От друга страна, Поли е дълбоко убедена, че и така ще отгледа децата си.
Приема прекаленото фокусиране на много майки върху кърменето на детето им за обременяващо. Тя излиза с удоволствие с приятелки, отделя време и за хобито си. Понякога дори си мисли, че при кърменето Теди е присвоила нещо, което принадлежи само на нея и на съпруга й (т.е. гърдите й). Поли знае, че много майки ще я обвинят в егоизъм заради тези разсъждения. Тя не оспорва, че може и да са прави, но не го приема като обвинение срещу себе си. Установила е, че когато тя е добре, и децата й са добре. А какво е вашето мнение?