Малчо е тук, вече сте у дома и забавлението може да започне. Първите грижи са вълнуващо време за мама и бебе. Сладки споделени моменти, мигове на опознаване, дълги прегръдки... Ех, че приказка. Разбира се, има и тревоги. Знаем добре, че не всичко винаги е розово. Тъкмо затова потърсихме Ани Събева за помощ. 

Училище за родители - Ани Събева с практически урок по бебеносене

Сън, кърмене, бебеносене - какво, как и защо? Ани Събева, консултант по бебеносене, кърмене и детски сън знае всички отговори. Тя е създател на Слингомания - библиотека за ергономични носилки и Програма "Спокойни бебета", споделя с усмивка своя опит и ни уверява, че първите дни с бебето могат да бъдат песен. Да, понякога по-шумна и силна, отколкото очакваме, но все пак - песен. 

Кои са първите предизвикателства пред новите мама и тати?

Според Ани родителите рядко се подготвяме адекватно за срещата си с бебето. И когато тя се случи, се чувстваме притеснени, приемаме мъничето за "чупливо" и беззащитно. Неговите нужди са непознати за нас и се чувстваме неспособни да им откликнем. Бебетата плачат, защото искат да ни кажат нещо. А какво точно е то, в първите дни е трудно да разберем. Но, мили родители, това е нормално. 

Тайни за спокойно бебе

  • На първо място - важно е от самото начало бебето да бъде при майка си.
  • Кърменето и слингът също са сред малките хитринки. 
  • Бебето е спокойно и тогава, когато е в проветрен и сравнително хладък дом. 

Училище за родители - Бебеносенето и неговото начало. Съвети от Ани Събева

enlightened Не забравяйте! Новороденото е щастливо, когато усеща мама. 

Не пропуснахме да споделим и за ползите от бебеносенето. Говорихме си, разбира се, и за кърмене. Ани Събева ни подготви добре за първите дни, споделяйки ни подробно за всичко, което ни очаква. 

Наш добър помощник в първите предизвикателни мигове с бебето може да бъде и Хомеопатия Boiron. Със задачата да ни увери в това се зае д-р Иван Енев, ОПЛ и педиатър. Ние мислим, че се справи отлично. Всичко споделено бе така полезно. Съвсем заслужено Boiron получи нашето доверие. 

За онези от вас, които все още не са гледали предаването, можете да чуете ценните съвети на нашите гости ТУК: