Гледахте ли ни, когато бяхме в компанията на Маргарита Габровска, логопед и специалист по ранна детска интервенция, и Ния Коновска, психолог и фамилен психотерапевт от Център за детско развитие "Малки чудеса" и Фондация "Нашите недоносени деца"?

Абонирайте се нашия YouTube канал, за да научавате първи кои са новите лекции

Темата бе с фокус към родилите жени, техните бебета и отношенията майка-бебе и майка-бебе-татко. Истината е, че преждевременното раждане е труден период за родителите, някои семейства се затварят в себе си и преживяват огромен стрес, а близките им не знаят как да ги подкрепят.

Едва ли някоя жена би могла да се подготви предварително за преждевременното раждане, дори да знае, че има висок риск от такова. Именно поради тази причина е важно и майката, и бащата да намерят професионалисти, които да ги наставляват по време на различните етапи. От какво се нуждае бебето обаче? Разбира се, че то ще се възстанови по-лесно, ако има възможността да бъде в прегръдките на мама. Невинаги това е възможно предвид сложната ковид обстановка, индивидуалният случай и вътрешните правила на неонатологичното отделение.

Беседата се превърна в задълбочен разговор, вярваме – изключително ценен и смислен. В случай че сте го пропуснали, можете да го гледате още сега: