Фондация "Майки за донорствотони зарадва с поредната щастлива новина за появата на чакано бебе. Ето какво написаха те: 

"Добре дошла, бебе Габриела! Преди една година фондация “Майки за донорството”  ви запознахме с Доника и Цветан. На тях помогнахме със средства за ин витро процедура, чрез програмата ни “Темпус” и благотворителния ни базар. Помогнахме им и заедно с една от вълшебните ни жени с фондацията - донор на яйцеклетки. Една година по-късно споделяме с всички вас радостта от раждането на рожбата им Габриела! Благодарим на дарителите на средства и Ангелчето донор, без която това нямаше да е възможно.  Благодарим на д-р Събина Персенска, д-р Даниел Георгиев и екипа на Родилна зала, ОАИЛ и Неонтология в МБАЛ "Надежда"  за раждането на Габриела. На мама Дони и тате Цветан пожелаваме да е здрава и благословена Габриела!" 

Бебе Божидар - роден след 10 години в очакване и 7 загубени бременности

Мама Доника и татко Цветан извървяват дълъг път, докато стигнат днешния ден, в който прегръщат своето чакано бебе. Споделяме с вас писмото им...

„Здравейте, фондация „Майки за донорството“.

Ние сме Доника и Цветан, заедно сме от 5 години. Преди 3 години решихме, че сме готови за дете и започнахме с опитите. Случи се веднага, но за кратко. В 9-та седмица всичко приключи. След всеки следващ опит се случваше същото. Започнахме да си правим безброй много и различни изследвания и двамата. Хормони, спермограми и т.н., за да разберем къде е проблемът.

227 бебенца се родиха през януари в АГ Селена

Пиехме добавки и лекарства, но без резултат. Започнахме едно голямо обикаляне по доктори и различни болници, докато не стигнахме до болница “Надежда“ и д-р Персенска. Направихме консултация с нея и решихме да опитаме с инвитро и след направена пункция и оплождане се разбра, че ембрионът има генетични мутации. Шансът да се избегнат отново е с донор.

Моята сестра пожела да стане донор, но… тя почина внезапно. Всички потънахме в дълбока скръб. Бях се отказала от всичко. Докато не разбрах за вас и надеждата ни отново се върна. Надявам се, чрез вас и донор „Ангел на яйцеклетки“ мечтата ни за дете да се сбъдне.“

Всяка шеста двойка в ЕС има репродуктивни проблеми

Честита рожба, мило семейство! Нека всяка трудност остане назад, а напред за вас да грее само слънце!