За 16-та по ред година сдружение "Операция: Плюшено мече" организира мащабна коледна кампания в подкрепа на деца от социални заведения и семейства в затруднение. Партньор за Видин е фондация "Подкрепа за реализация". 652 деца от областта са включени в кампанията, каза Моника Петкова от екипа на фондацията.

Кауза 'Зрящи стъпала' вдъхновява незрящите деца за по-активен начин на живот

"От нашия регион сме включили деца от социално слаби семейства от осем общини, от 12 населени места, както и институции от пет общини и шест населени места. Включени са и необходимите материали за работа на институциите."

Повечето от потребностите на децата от област Видин вече са покрити, каза Моника Петкова.

"За нашия регион останаха около 30 деца, които все още нямат подаръци. Който желае може да се включи като потърси сайта. Казва се "Операция: Плюшено мече". Там може да види кога е стартирала кампанията. Има опция "Подари подарък на дете". Съответно се отваря картата на България и от там може да се избере за дете от кой регион да бъде подарен подарък."

Сумата за лечението на Гого е събрана

Подаръците трябва да бъдат изпратени до 5-ти декември на адреса на фондацията, който е посочен на сайта на кампанията. В дните преди коледните празници ще бъдат раздадени на децата, които ги очакват. 

Източник: https://bnr.bg/