Първият випуск на лятното зооучилище в Стара Загора ще се дипломира само след десетина дни. 20 малчугани от 7 до 13-годишна възраст получават своите знания за животните, учат се да ги обичат и лекуват, да ги хранят и пазят.

3-годишно момиченце спечели конкурс за детска носия на Рожен

Знанията си децата записват в работна тетрадка, участват в полезни и забавни игри, гледат образователни филми и отговарят на въпроси. 

Директорът на Зоопарка в Стара Загора д-р Ивелина Илиева споделя, че образователната програма е съобразена с професиите, с видовете животни, с правилата в зоологическата градина. Всеки ден е с различна тематика, а децата са изключително любознателни.

Зелена библиотека отваря врати в село Победа

В Зоопарка вече има няколко новородени, а ръководството не крие амбицията си да увеличи броя на обитателите. С какви животни обаче-засега остава тайна.

В помощ на четириногите са и много хора, които заявяват желание да станат осиновители, добавя директорът д-р Илиева и допълва, че мъж от Пловдив ще осинови за година понито, което преди време отхапа пръстите на бременна жена.

Междувременно стана ясно, че Община Стара Загора внесе предложение за даване на съгласие Зоопаркът в Стара Загора да използва разширение от 60 декара, което е му предоставено преди години. Чрез терена, Зоологическата градина ще може да кандидатства по ОП „Околна среда“, приоритетна ос „Консервационна роля за запазване на застрашените видове“.

Момиченце на годинка бе спасено след прием на миша отрова

А летните жеги, които мъчат хората, се отразяват и на обитателите на Зоологическата градина. Свежест и хладина те получават от ледените лакомства, които днес ще забъркат летните зооученици, а служителите пък се грижат басейните с вода да са постоянно пълни.

Източник: https://bnr.bg/