Да изпратят писмо до своите родители – не с тийнейджърски съкращения и почти без пунктуация във Вайбър или Месинджър, а съвсем истинско, на хартия. 

Чудо! Здрави и естествено заченати четиризнаци се родиха в Любляна

Това предизвикателство отправи към учениците си ръководството на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив. Акцията стана традиционна и този януари се провежда вече за трета поредна година – по повод Международния ден на ръкописното писмо, който се отбелязва на 23 януари. 

В първото издание писмата трябваше да бъдат адресирани до директорката Людмила Ганчева. Миналата година Педагогическият съвет реши ръкописните писма да бъдат лично послание и признание за онези учители, които истински докосват сърцата на децата. 

Сега решението е учениците да потърсят думи за най-близките си хора – родителите. Трябва да са оформени като класическо писмо в плик. "Използвайте тази възможност да им благодарите, да им споделите или да поискате прошка", призовават от училището. 

Във време, когато електронните средства все повече изместват традиционното писмо и учениците общуват помежду си със съкращения в чата, гимназията иска да ги върне към естетиката и емоцията на писането на ръка. „Всички сме едно голямо семейство, затова тази година решихме акцията да излезе от пределите на училището и думите да стигнат до майките и бащите“, казва директорката. 

Иван Яхнаджиев открива обща изложба със своя 7-годишна ученичка

Писъмцата се събират в специалната жълта пощенска кутия в учебното заведение. Комисията ще ги класира в следните категории: краснопис, най-емоционално съдържание, най-добро цялостно оформление. 

Писмата трябва да бъдат написани, адресирани, запечатани и изпратени до края на тази седмица. Наградите за първенците са ваучери на стойност 100 лева за верига книжарници. 

8-годишната Марина е най-четящото дете на Русе за 2023 г.

След като в училището бъдат отличени най-впечатляващите послания, всички писма ще отпътуват към домовете на техните истинските получатели. 

Източник и снимка: https://www.marica.bg/