Имаме новини за феновете на книжните приключения! По книжарниците вече ви очакват две нови съкровища от издателство "Изток-Запад". Етои и кои са те: 

  • „Карта на родителството“ от световноизвестния експерт в областта на осъзнатото родителство д-р Шефали Тсабари. Книгата показва как стъпка по стъпка да трансформираме връзката си с децата и да растем заедно с тях. 

Николай, едва в четвърти клас, а вече издал втората си книга

Като родители ние се намираме в критичен момент от световната история. Ускореното развитие на технологиите и социалните медии промени начина на възпитание, наследен от родителите ни. Светът около нас се движи толкова бързо, че не смогваме да го догонваме. Изпълнени сме с усещане за безпомощност и ужас.

Какво правим с тези страхове? Превръщаме ги във високи очаквания и насаждаме напрежение в децата си да бъдат още по-перфектни, отколкото се е очаквало от нас. Това води до стрес у децата, бунт и в крайна сметка – разрив във взаимоотношенията ни. Не разбираме какво се случва и се превръщаме в безпомощни наблюдатели на саморазрушителното им поведение.

Истината обаче е друга: не сме безпомощни и не е нужно да сме само наблюдатели. Можем да направим много неща, за да подобрим връзката с децата си, само трябва да знаем как. Тези страници ще ви помогнат. Те ще ви покажат как да разчистите отломките от наследените токсични модели и да започнете да полагате нови основи, върху които да изградите отношения на уважение, разбиране и близост. Известен клиничен психолог и автор на някои от най-продаваните книги в областта на осъзнатото родителство, д-р Шефали предлага изключително практично и революционно решение за възстановяване и преобразяване на връзката между деца и родители. Стъпка по стъпка ще растете заедно.

  • „Шмакофокци 2“ на Е. Рекубратска и Е. Тихова (илюстрации) – втора част на необикновената детска енциклопедия за невидими чудати същества, които помагат на децата да развият въображението си. Книжката разказва за уличните и горските шмакофокци, които дават забавни и свежи обяснения на необяснимите неща около нас.

Родителството - поезията, която пишем в сърцата на нашите деца

Малката Катя винаги е знаела, че около нас живеят мънички чудати същества – шмакофокците. Понякога те са полезни, а друг път – не толкова! Когато Катя пораснала, първо съставила енциклопедия на ДОМАШНИТЕ, а сетне и на УЛИЧНИТЕ И ГОРСКИТЕ ШМАКОФОКЦИ. Това не е съвсем пълна енциклопедия, защото шмакофокците са много потайни и е трудно да ги видиш. Ако се огледаш наоколо, със сигурност и ти ще откриеш някое чудато същество навън. ТОВА Е ЕДНА ОТ НАЙ-НЕОБИЧАЙНИТЕ КНИЖКИ НА СВЕТА!

Чудиш ли си се защо облаците понякога имат толкова необичайни форми, или дочуваш звук дори когато е съвсем тихо? Защо е толкова приятно да поджапаш в локвите или да
разхвърляш шумата от есенните листа? Може би си намирал паричка късметче на земята? Дали това са просто чудеса? Или невидимите дребосъци – шмакофокците – лудуват наоколо!

Виктория Байрактарова - момичето, което само за година прочете 552 книги

Тази книжка ще научи децата да виждат необичайното в най-обикновените неща, ще им помогне да развият своята фантазия и креативното си мислене. БЪДИ НАЩРЕК И ВНИМАВАЙ: ШМАКОФОКЦИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ!