Родители, чиито деца посещават детската градина в столичното село Бистрица, се оплакват, че персоналът неглижира задълженията си и малчуганите често се нараняват.  По думите им те се прибират с рани по главата и синини по тялото, защото са оставяни без надзор, съобщава Нова телевизия. Майка разказва, че от началото на годината е вземала сина си с пукната глава, както и с цицини по тялото и главата.

Майка прибра 3-годишното си дете от градина с рани по лицето

"Смятам, че голяма част от персонала се затруднява, тъй като няма достатъчно хора, за да могат да покрият оглеждането на децата и те доста често остават сами, което е недопустимо", разказа майка, чието дете посещава детската градина. Други родители споделят, че детските съоръжения в двора са в много лошо състояние. Няколко месеца от пързалката са стърчали пирони, но мерки не са взети.

Родителите настояват персоналът в градината да бъде увеличен. Директорът на учебното заведение Боряна Банова заяви, че е информирана за проблемите.

Две дечица бягат от детска градина, а персоналът не забелязва

„Не е тайна, че няма помощен персонал. Имаме помощник възпитател в групата, който е с нормално работно време. Предвижда се слагане на камери в детската градина”, уточни Банова. Тя добави, че детските съоръжения са под постоянен контрол и следи за тяхното състояние.

Източник: https://stolica.bg/