Силвена Роу, водеща на предаването "Моето звездно парти", е била вдъхновена от внучката си за написването на новата си книга "Моята кухня - гурме бебе". Изданието е насочено към децата от 6 месеца до 5-6 години.

„Книгата е наистина важна, защото е написана под редакцията на нашето светило по неонатология д-р Радка Масларска. Аз съм пипала с много кадифени ръкавици тук, сподели в ефира на „Тази сутрин“ известната кулинарка.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Книгата дава полезна информация за това как да бъдат захаранвани бебетата, защото според нея от това зависи какъв живот ще живеят. 

Силвена Роу издава още, че това е храна за цялото семейството, защото според новите тенденции едно дете се захранва не отделно от бебешкото столче, а „всички седят на една маса и ядат едно и също ядене“.

Тя отбелязва, че от 1 година нагоре няма никакъв проблем цялото семейство да се храни с една и съща храна. 

Изданието включва и специални глави за злоядите деца, както и за алергиите. 

Бебешкото меню - традициите или лекарските препоръки да изберем?

Според Силвена Роу, тъй като първата храна на повечето деца е кърмата, която е сладка, проблемът след това е как да ги „отхраним“ от сладкото. „Ако децата ви не ядат зеленчуци, направете едно пюре от авакодо и банан – хем сладост, хем хубавите качества на авокадото. Нека диетата на детето в началото е най-вече на растителна основа с малко елементи на протеин“, съветва Силвена Роу. 

Според нея е особено важно децата да не бъдат захранвани с комерсиалните меса, които се продават. Протеинът трябва да бъде от качествен източник. Малките, но качествени порции, са ключът към здравословното хранене, смята кулинарката. 

Източник: https://btvnovinite.bg/