Скъпи дами, благодарим ви, че отново споделихте своето време с онлайн предаването на „9 месеца“, посветени на всички родители в България. Получихме чудесни отзиви – молим ви, продължавайте да ни пишете, дори на лично съобщение, за нас обратната връзка е изключително ценна и необходима.

Наш основен лектор бе Яна Данаилова (познавате я от дългогодишната ѝ рубрика в печатното издание на медията), която сподели ценни съвети по темата за захранването, водено от бебето.

Абонирайте се за канала на списание „9 месеца“ в YouTube и не пропускайте новите лекции

Отговорихме на основните въпроси, но успяхме да дадем и конкретни примери, полезни за практичната част в това ново и невинаги лесно начинание.

Оказва се обаче, че с малко повече разпределяне на времето можем отлично да се справим и с подготовката на храна и с избора – както ни каза Яна – „винаги трябва да залагаме на сезонните плодове и заленчуци“.

Засегнахме и необходимостта всяка майка да бъде информирана за безопасността при хранене и възможните рискове от задяване – разбира се, трябва да се реагира своевременно и адекватно.

Не на последно място дискутирахме и заместващото хранене, тогава, когато то е необходимост, а не личен избор. Истината е, че страховете на майката са големи, но често и безпочвени – защо научихме от д-р Бочукова (Аптамил), чудесен специалист, педиатър.

Няма да издаваме повече тайни от съдържанието, гледайте ни, за да се уверите лично колко интересно бе предаването: