Медицината познава много чудеса и точно за едно тях ще ви разкажем в навечерието на един от най-големите християнски парзници – Коледа. Това е историята на Емилия Грабарчик. По принцип шансът едно бебенце да оцелее, ако е родено под 400 грама, е почти нищожен. За щастие винаги се намира по едно изключение, което всички да обявят за чудо!

Прочетете още: Да се справим с бебешкия запек

Точно такова изключение е миниатюрната Емилия, която при раждането си е тежала 226 грама, а на ръст е достигала едва 22 см. Тя се ражда в град Вирен, Западна Германия. Лекарите я наричат чудо, защото се побирала в една човешка длан, краченцето ѝ било колкото нокът и тежала по-малко от една чушка.

emi3

Въпреки че шансът ѝ да оцелее бил едно на хиляда, тя се преборила. В 26-та седмица от бременноста си, майката на мъничето - Сабине Грабарчик, се подхлъзнала и паднала.

Прочетете още: Съвпадение или случайност - две бебета с еднакви имена

Тя била приета по спешност в болница, а след няколко часа с мъжа си трябвало да се съгласят на спешно цезарово сечение, за да бъде спасено бебето в утробата ѝ.

emi1

Така на бял свят се появила малката Емили. Бащата, Лукас, признава, че след като я видял за пръв път зад стъклото на интензивното отделение, плакал в продължение на няколко часа.

Прочетете още: Нервно-психично развитие на бебето от 0 до 6 месеца

Малката обаче не натъжила родителите си и бързо започнала да укрепва. Сега вече е пораснало момиченце и не спира да радва мама и татко. А по размери почти е догонила връстниците си. Лукас и Сабина вярват, че Бог се грижи за момиченцето им и с него всичко ще бъде наред.

Източник: zajenata.bg