Тази година, в рамките на Седмицата на акушерската пареза, ще се проведе и второто издание на мащабната информационна кампания „Силата на ръцете“. Тази инициатива обединява хора от всички краища на България и показва колко мощна може да бъде подкрепата, когато се включат сърцата на малки и големи. Ръцете, които даряват грижа, надежда и любов, са символ на кампанията, която предизвиква съпричастност и солидарност към хората с пареза на ръка.

Партньорите на Фондация „За нашето бъдеще“ ще получат специално подготвени сини ленти – символ на уважение към децата с акушерска пареза. Всяка лента ще бъде придружена от картичка с вдъхновяващо послание, написано лично от Ивайла, и украсена с рисунката на Вяра Кръстева. Чрез своето изкуство Вяра показва как "прегръща света с две ръце" като символ на надежда и сила.

Акушерска пареза - диагнозата, за която не се говори достатъчно

Тези картички ще служат като напомняне за влиянието на общността и съпричастността в подкрепата на деца с акушерска пареза. Те ще вдъхновяват носителите на лентите не само да бъдат част от тази кампания, но и да разпространяват посланията за солидарност, емпатия и сплотеност. Комбинацията от поезията на Ивайла и изкуството на Вяра Кръстева, която също е с акушерска пареза, ще създаде мощен образен и емоционален символ на единство в борбата за по-добър живот на тези деца.

Този съвместен проект ще показва, че дори пред многоаспектните предизвикателства на акушерската пареза, творчеството и взаимната подкрепа могат да вдъхновяват и да променят съдби.

Фондация „За нашето бъдеще“ планира в бъдеще да публикува книга, в която Ивайла Каракашева ще бъде автор, а Вяра Кръстева – илюстратор. Тази книга ще съчетае вдъхновяващите думи на Ивайла и уникалните произведения на Вяра. Героите в тази вдъхновяваща книжка ще бъдат по-малките деца на фондацията. Книгата ще съчетава дълбоките послания на Ивайла и творческата визия на Вяра, предавайки посланието, че всяко дете с акушерска пареза, независимо от трудностите, може да бъде герой.

Как можете да помогнете?

Всеки от вас може да се включи в Седмицата на акушерската пареза като споделя информация за диагнозата, участва в събитията, дарява средства за рехабилитации или просто подкрепя семействата, които се борят ежедневно. Всеки малък жест има значение. Всеки от нас може да бъде част от това велико начинание – било то чрез участие в събитията, чрез дарение или чрез споделяне на информация и повишаване на осведомеността за тази диагноза. Защото всяка подкрепа, всяко действие, всяка ръка, която се протегне в помощ, е безценна.

Заключение

През Седмицата на акушерската пареза е време да се замислим за тези, които негласно продължават да се борят всеки ден – децата и техните семейства. Да ги подкрепим, да бъдем до тях, да покажем, че никой не е сам в тази битка. Силата на ръцете, които помагат, променя съдби и изгражда по-щастливо бъдеще за всички.

Да си родител на дете с акушерска пареза - болка, страх и стремеж да помагаш

С всяка изминала година кампанията „Силата на ръцете“ продължава да вдъхновява хиляди хора. Нека и тази година да добавим още повече поводи за възхищение. Заедно може да създадем свят на надежда, където всяко дете с акушерска пареза е способно да покаже и разшири своя пълен потенциал.