,,Сияна е малко момиче, което на 25-тия ден от своето раждане е диагностицирана с двустранна аномалия на отделителната система – двустранен ВУР, двустранна хидронефроза с хидроуретери. Тогава започва една безмилостна борба за живот на това смело и борбено дете'', пишат от нovavarna.net, a публикацията продълбава така: 

Поради бъбречната недостатъчност, Сияна развива и хипертонична болест, и начална левокамерна хипертрофия. Следват хоспитализация, след хоспитализация, но нейните родители не се предават, не се предава и Сияна. Макар и трудно тя пораства обикаляйки по болници, но вече е слънчево 7-гoдишно дете. Преживява всеки ден извън болницата като подарък. Днес вече състоянието на Сияна е толкова влошено, че тя се нуждае от спешна бъбречна трансплантация.

Защо раждането е първата победа на човек

Сияна заедно със своите родители посещават болница в Турция, където са им направени изследвания. Заключението на лекарите е категорично – спешна трансплантация. Средствата които са необходими за трансплантацията са 25 000 Евро. Сумата е непосилна за семейството на Сияна''.

Големите камъни са важните неща в живота ви: семейството, приятелите, личностното ви израстване

Подробности ще откриете във фейсбук страницата, съзададена именно с цел подкрепа за момиченцето: Да помогнем на Сияна