Какъв е шансът две жени с еднакви имена, които не се познават, да родят в един и същи ден в една и съща болница? Голям! Всъщност необичайният сценарий се случва в в болница „Селена“, Пловдив. А какъв е шансът и двете да са взели решение да съхранят стволови клетки в една и съща тъканна банка? Вероятността намалява, но все още има голяма възможност. Продължаваме със съвпаденията – и наред е следващият въпрос, а каква е възможността двете майки с еднакви имена, родили в един и същи ден и съхранили стволови клетки в една и съща тъканна банка, да са избрали еднакви имена за децата си? Тук вече съвпаденията стават доста и статистиката би показала доста ниска стойност за вероятност. Но се случи!


„Елена Филипова и Елена Димитрова са тези, които ни накараха да проверим няколко пъти дали някъде няма грешка, докато не осъзнахме, че става въпрос за поредица от щастливи случайности“, споделя екипа на АГ Селена.

Двете жени раждат децата си на трети юни – две прекрасни бебенца – момченце и момиченце. Първи се появява Александър – в 8.39 ч., в екипа на д-р Светлана Петрова, неонатолога д-р Ана Миовска и ак. Таня Ролева. По-малко от четири часа по-късно, в 12.12 ч., под вещото ръководство на д-р Здравко Минев, неонатолога д-р Мария Нещерова и ак. Даниела Ваклинова, се ражда и Александра.

„Колкото и да вярваме, че късметът е както си го накъсметиш, всеки ден се срещаме с чудото на живота. И знаем, че животът често е отвъд границите на видимото и измеримото. Вярваме, че съвпаденията на Елените, Александър и Александра са предвестници на късмета, който предстои да съпътства пътя им. Пожелаваме им го от сърце!“, допълват от болницата.

Източник и снимка: FB АГ Селена