,,Стефчо е от най-борбените деца, дете, което има силата на майка си да се изправя срещу трудностите Приятели на русенката Лора Петрова, която неочаквано си отиде едва на 39 години, отправиха зов за помощ към всички хора с добри сърца. Лора е майка на две деца, едното от които е с детска церебрална парализа и има нужда от финансова подкрепа за рехабилитация. Публикуваме апела на Надежда Димитрова с надеждата повече хора да се отзоват и да помогнат'', пишат от dunavmost.com, a ние споделяме техния призив:

Теди от Един за друг: Бременността ми беше много желана, но никак лека

,,Предполагам, разбрахте за трагичната, шокираща и толкова тъжна новина – колко рано ни напусна Лорчето – Лора Петрова, един човек с главно „Ч“. Човек, който имаше голямо сърце, всеотдаен, любящ и всичко даващ и правещ за своето прекрасно семейство.

Чудото се случи - бебе Кристин има ново сърчице, което работи добре

За съжаление тя имаше една не лека мисия на тази земя. По-голямото ѝ детенце е родено с ДЦП. Стефчо – най-слънчевото и усмихнато дете, което съм виждала – има нужда от рехабилитации и по – точно от кинезитерапевт. С него от няколко години работи Виктория и са постигнали голям напредък – Стефчо се придвижва с проходилка и ортези. Направил е първите си крачки. Едно от най-борбените деца, дете, което има силата на майка си да се изправя срещу трудностите.

Българка и двете й дечица изчезнаха в Истанбул

Колегите на Лорчето от Русенския университет са направили организация и събират средства в помощ на Стефчо и Рая, неговата по-малка сестричка, която сега става на 2 годинки. До момента са събрани средства за първия учебен ден на Стефчо и за предстоящия рожден ден на прекрасната малка Рая.

Защо е толкова важно да имаме второ дете

Моля, всеки, който познаваше Лорчето, а и който не я познава и има желание и възможност да помогне в тази тежка ситуация за семейството.''.

Източник и снимка: dunavmost.com