Съвсем близо сме до Коледа - празникът, в който чудесата оживяват. А дали вашето чудо не се е появило много преди Коледа? Вероятно в този момент ви се усмихва с весели очички до вас, разтапя сърцето ви от любов, щастие и благодарност. Е, дали измислихте с какво ще зарадвате мъничето у дома? Ако не сте, ние имаме някои интересни предложения. Едва ли е нужно да споделяме, че в класацията за бебешки детски коледни подаръци на първо място са играчките.  

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Да, когато порасне, детето едва ли ще може да разкаже какви подаръци е получило в миналото, но... бъдете сигурни - преживяната емоция и изпитаните чувства в бебешките години остават следи завинаги. Именно затова е важно да подберете правилния коледен подарък за вашето бебе.

yesЕто какво ще ви посъветваме ние: 

  • ОТ 1 ДО 3 МЕСЕЦА 

Детето започва да изучава заобикалящото го пространство чрез очите и ушите. За него всичко е игра - движението на пердетата, звуците, рисунката на стената, чашата, оставена на масата, звънеца на вратата... Вълнуващ свят, в който животът е игра, заслужаваща преди всичко и вашето участие. Бебето ще се заинтригува от всеки предмет, който се движи и люлее. Ето защо е хубаво над леглото, в бебешката кошарка или в количката да окачите играчки - панделки, дрънкалки и всякави други цветни бебешки аксесоари.

На бебето много ще му хареса да ги гледа как мърдат, а когато малко поотрасне, ще е щастливо да ги бута с ръка или с краче и да слуша звуците, които издават, а също и шума, който предизвикват.

Музикалната кутия е сред добрите идеи за подарък, с който не бихте могли да сгрешите. Всеки път, когато я пуснете, бебето ще разпознава мелодията и това ще го успокоява.

Докато е в легнало положение, на бебето му е интересно да съзерцава сложените отсреща му малко плюшено мече или други играчки. Живописните картини, закачени на стената или снимки също биха свършили чудесна работа. Запомнете - съвсем малкото бебе не се нуждае от много стимулиране. Прекаленият шум и многото движения бързо го уморяват и изнервят. На тази възраст отлично подхождат малко на брой прости и в ярки цветове предмети, които трябва да му давате последователно, а не едновременно.

  • ОТ 3 ДО 6 МЕСЕЦА

В този период бебето започва да хваща. Много харесва всички предмети, които може да хваща с едната си ръчичка, след което да ги слага в другата, в устата, да ги мята, взима, пуска... така те ще издават звуци, ще променят формата си, ако са гъвкави, всичко това ще забавлява бебето, докато го кара да изследва. 

В тази възраст мъниците се впечатляват от музикалните кутии и подвижните играчки. Заражда се също интерес към плюшените играчки и платнените кукли. 

За първи път в света жена с рядко заболяване ражда здраво бебе

Пелените, върху които поставяте бебето, трябва да са весели, шарени, за да стимулират сетивата му. Нужно е рамките, на които окачвате играчките, също да са с приятен дизайн. Малко са скъпи, но с повече вдъхновение, време, креативност и желание, те могат да се направят дори в домашни условия.

Докато детето е между 3 и 6 месеца, започват и игрите по време на къпане. Всякакви гумени или пластмасови играчки за баня, ще бъдат чудесен избор за бебешки подарък.

  • ОТ 6 ДО 9 МЕСЕЦА

Това е възрастта, в която бебето започва да играе с топки, картонени кубчета, пластмасови кутии, плюшени играчки и с всякакви други забавни предмети, които могат да издават звуци.

Игрите по време на къпане започват да заемат все по-важно място. Това е периода, когато бебето вече може да сяда и вие може да му предоставяте достъп до много нови игри и играчки.

  • ОТ 9 ДО 12 МЕСЕЦА

Когато вече се придвижва, детето харесва всичко, което се движи по земята. През този период нарежда играчките една върху друга и после ги събаря. Първите му книги са от картон или плат. Децата харесват и големите пластмасови камиони, кучетата и кончетата на колелца, както и окачените на връв предмети.

Защо е важно да бъдем до детето си минути преди неговото заспиване

enlightenedИ за финал, нека припомним: най-скъпият и ценен подарък ще остане времето, прекарано с мама и татко. Светлината в детския поглед се запалва не от подаръците, а от времето. Времето, което прекарваме и споделяме със своите мъничета. Всяко дете има нужда от прегръдка, от усмивка, от това мама и татко да бъдат наоколо. 

Най-ценното, което можем да подарим на някого, винаги ще бъде времето ни. 

Текст: Milenita May