Зимният сезон и неговите променливи температури често предизвикват грип, настинка, вирус. Трудно е да запазим здрав имунитета на детето. Но не и невъзможно. За да разберем как да се справим успешно с предизвикателствата на ниските температури, на гости при нас поканихме д-р Кристин Генкова, педиатър от МБАЛ „Вита“. Тя ни даде ценни насоки за справяне с вирусите и ни помогна да разберем какви методи на лечение е важно да приложим в една или друга ситуация

Училище за родители - Грижа след раждането. Съвети от Яна Данаилова

В началото поговорихме за грип А и грип B. Кога да направим тест, необходимо ли е да има индикация за проблем? Д-р Генкова ни сподели, че е изключително важно да се тестуват децата, ключово е диагнозата да се постави навреме - до 48 часа. Разбрахме как протича грипа при най-малките пациенти, поговорихме си и за хремата. 

Д-р Генкова ни разказа, че да се справим с хремата можем посредством различни методи. Кой ще изберем, зависи от секрецията. Ако тя е водниста (бистър секрет), тогава почистването на носа е добре да се осъществи със стандратния физиологичен разтвор. Когато има жилава секреция, по-добър вариант е да се направи инхалация преди промивка, така ще се втечни секрета, след което да се пристъпи към промивка с физиологичен разтвор

Нашият гост не пропусна да ни сподели какви медикаменти е добре да имаме винаги в дома си, особено ако отглеждаме малко дете. Задължително е наличието на антипиретици. Пробитоците и инхалаторите също е добре да присъстват. 

Обяснихме и какви са стъпките на действие при наличието на температура. По думите на педиатъра, коректното измерване е много важно. При бебетата отлична работа вършат безконтактните термометри. 

8-годишно момиченце за втори път дари косата си за добра кауза

В уеб предаването ни гостува още и д-р Мария Грозева, педиатър и хомеопат. Тя успя да информира родителите какво задължително трябва да присъства в домашната аптечка при настинка и грип, когато говорим за детето, а също и за бременната жена. Научихме, че Немската хомеопатия от DHU винаги е готова да помогне. Д-р Грозева ни убеди, че хомеопатичното лечение заслужава нашето доверие. 

Ценният разговор обогати нашите знания и ни вдъхна увереност за справяне с всякакви грипни ситуации. Благодарим за споделената информация. 

yesАко не сте имали възможност да гледате предаването, може да чуете разговора ни и сега: