Споделяме ви историята на една смела жена (Aydeen McCanny) от Америка, зад чиято красива усмивка се крият 5 години в опити да стане майка, много отрицателни тестове за бременност, 8 инвитро процедури и 7 трансфера. Тя не се притеснява да споделя публично за трудностите, през които минава и създава профил в Instagram (@ivfmumblings), проследяващ стъпките по пътя.

Очаквания, мечти, копнежи – последователите ѝ стават свидетели не само на това, но и на куража да се изправи след неуспех, за да продължи все по-устремена напред, разбира се, с подкрепата на своя съпруг, който също присъства на голяма част от снимките.

Може би се досещате, че след най-разнообразни емоции, смяна на клиника и търсене на отговори от типа „защо става така“, „как да се подобрят резултатите и качеството“, жената успешно зачева и осмия трансфер ѝ донася най-красивите две чертички – нещо повече, бебетата се оказват две. Точно така, бременност с близнаци, момче и момиче.

За съжаление, раждането започва преждевременно, а малко след това момченцето не успява да оцелее. Неговата сестричка Лусия обаче се възстановява напълно и сега е в прегръдките на своите щастливи родители. Ако си мислите, че историята приключва, то настанете се удобно, защото за семейството това е началото на ново приключение. Само шест месеца след раждането и загубата на едното близначе майката зачева отново, при това напълно естествено, непланирано и изненадата е голяма. Научава, че очаква… момче!

Kъм днешна дата бъдещата мама е в 27-а гестационна седмица и се моли да стигне до термин. „Трудно е да си бременна след загуба“, споделя Aydeen, и всички дами, преживели същото, знаят, че страхът и тревогите са безброй.

Пожелаваме на бебчето да се роди живо и здраво, а на вас напомняме, че няма невъзможни неща!

Teкст: "9 месеца"

 Снимки: https://instagram.com/ivfmumblings?utm_medium=copy_link

Съвсем скоро „9 месеца“ създаде две тематични Фейсбук групи с цел да предоставя на членовете им проверена информация, ексклузивни срещи със специалисти, специални подаръци от партньори и разбира се, да им осигури уютно пространство за комуникация и взаимопомощ. Очакваме ви и там!

Ако желаете, можете да се присъедините към тях още сега:

Зачеване, бременност и раждане

Майките на „9 месеца“