Ели е отново бременна! Честито! Нека този път всичко да бъде гладно, спокойно и на финала тя и нейният любим мъж да гушкат здраво бебенце.

За най-голямата болка в живота си сподели през януари една от най-харесваните и популярни в YouTube влогърки - Ели (живее в Копенхаген), от канала Makeup but how.

6 древни и забравени български имена

Тя  разкри във Фейсбук, че е преживяла спонтанен аборт в четвъртия месец, а бебето е било дълго очаквано и силно желано.
Самата Ели открито сподели как се чувства и колко тежко преминава през това изпитание, търсейки отговор на въпроса ,,Защо".

Тогава немалко дами, живеещи в България, я посъветваха да се прибере с цел конкретни изследвания и срещи със специалисти, като някои от препоръките включваха хистероскопия и генетични изследвания за тромбофилия.

Интернационални имена за бебето

Дискусията, която отключи в онзи период нейната ситуация, даде още повече светлина върху броя на жените, претърпели спонтанни аборти, които впоследствие инсвестират сериозни средства и време с една цел - да научат как се е стигнало дотам и дали може да се повтори.

Причина ли е тромбофилията за спонтанни аборти

От друга страна, макар че броя на двойките с репродуктивни проблеми се увеличава, България е и първа в Европейския съюз по брой прекъснати бременности, като ежемесечно над 1000 жени извършват аборт по собствено желание.