На 16 януари от двореца Кенсингтън съобщиха, че Кейт Мидълтън е претърпяла планова коремна операция. Официално съобщение гласеше, че тя ще се възстановява в лечебното заведение няколко седмици, след което ще се оттегли от публичните си задължения до Великден. Появиха се множество спекулации обаче, някои тях твърде налудничави. Е, вече има яснота какво всъщност се случва с принцесата на Уелс.

5 любопитни факта за пролетните бебета

Кейт обяви в петък, че има рак и се подлага на химиотерапия, предадоха световните осведомителни агенции. Състоянието ѝ беше оповестено във видеопослание, записано в сряда и излъчено в петък, което дойде след седмици на спекулации в социалните медии относно местонахождението и здравето ѝ, откакто тя беше хоспитализирана през януари за неуточнена коремна операция.

Над 10 години борба за нея - София е чудо!

„Моят медицински екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и в момента съм в ранните етапи на това лечение, започнало през февруари“, казва Кейт във видеото.

Принцесата помоли за „време, пространство и уединение“, докато се лекува от неуточнен вид рак.„Добре съм“, каза тя и добави: „Ставам все по-силна с всеки изминал ден, като се фокусирам върху нещата, които ще ми помогнат да се излекувам“. 

42-годишната Кейт не беше виждана публично от Коледа, докато тази седмица не се появи видео, на което тя заедно със съпруга си, принц Уилям, престолонаследник, излизат от фермерски магазин близо до дома им в Уиндзор.

Безплатни консултации за ендометриоза в 'Майчин дом'

Дворецът Кенсингтън даде през януари малко подробности за хоспитализацията на Кейт, освен че тя не е свързана с рак, операцията е била успешна и възстановяването ще държи принцесата далеч от публични задължения до април. Откриването на рака е станало впоследствие - при изследванията след тази операция, става ясно от видеоизявлението на Кейт.

Събуждания през нощта, кошмари, нощни терори при детето - как да се справим?

Новината е поредният шок за кралското семейство след съобщението от миналия месец, че крал Чарлз Трети се лекува от неуточнен вид рак, който е бил диагностициран по време на процедура за преглед на доброкачествено уголемена простата.

Източник: БТА