От началото на лятото в детската онкохематология в София няма топла вода. За това алармира Ани Стоянова, основател на фондация "Даная". След пускането на редица жалби, топлата вода е пусната в отделението, споделя тя.

КОЛЕДЕН БАЗАР - ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА, ЕКОЛЮБИВИ БРАНДОВЕ И МНОГО ДОБРО НАСТРОЕНИЕ

"Така! Топла вода има, даже гореща! Хора, това е просто кран, който е трябвало да се завърти. Болницата пести от топла вода за деца с онкологични заболявания. Разбирате ли? След сигнала се задействаха и просто завъртяха крана. Не, не ни замазахте очите! Няма да го оставим така. Да оставите тези деца и майки без топла вода в продължение на месеци е престъпление", написа в профила си във Фейсбук Ани Стоянова.

Предстояща среща на живо: Бременност и раждане - съвети за бъдещи майки

Жената повежда битка за пускането на топла вода в софийската болница, като изпраща жалби към Топлофикация София ЕАД и към Столичната Община, но отговорът, или липсата на такъв, предизвиква недоволство.

Според психолозите децата никога не забравят обидите на своите родители

Вместо да се намери бързо и ефективно решение, топката се предава от една институция на друга, като се допуска децата и техните майки да продължават да страдат заради липсата на елементарни условия, посочва Стоянова. "Без да спестя нищо, ще ви разкажа какво означава такова отделение без топла вода.


Там има деца, които лежат по няколко месеца, тези деца са различни възрасти, има бебета има и по-големи. Повечето деца там са на химиотерапия, те повръщат, понякога повръщат в прегръдките на майките си. Има моменти, в които тези същите деца, които се борят за живота си, се изпускат.
Да, пътят на децата в това отделение е труден и на фона на всичко, през което минават, държавата не смята за необходимо да осигури елементарни условия. Те не искат лукс, те искат да оздравеят!", пише още Ани Стоянова в социалните мрежи.

Жена, родена с две матки, е бременна и във всяка от тях има по едно бебе

Ръководството на УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ", където се помещава Клиниката по детска клинична хематология и онкология, отхвърли обвиненията, че пациентите умишлено са оставени без топла вода.

Източник: БНТ1

Снимка: Фейсбук Ani Stoyanova