За 24 май – празника на славянската книжовност, българската просвета и култура - социалния проект “Маргаритка“и една от най-големите семейни компании за производство на млечни продукти, подаряват на най-малките сред нас вълшебна аудио приказка за Азбуката.

След 6 години в очакване и 4 неуспешни инвитро опита, бебе Мариан се роди

Гласовете на Вики Терзийска (Вики от Мастило), актьорите Димитър Иванов – Капитана и Диляна Спасова, автора на приказката Илия Деведжиев и децата Алина Данчева и Сава Тодоров ни пренасят в магичната страна на буквите!

Аудио приказката „Биби и Мими спасяват азбуката“ е първата от поредицата „Топли Приказки“. Поредицата ще представи на децата общо 11 заглавия, които се разпространяват напълно безплатно в онлайн платформите за аудио и видео споделяне.

Юлияна Дончева за късното родителство и раждането под 30-годишна възраст

Защо ни е да знаем азбуката? Защо ни е да помним цели 30 скучни букви, когато можем просто да си играем на нещо много по-интересно?

Тези въпроси занимават Биби и Мими – героите на проект „Маргаритка“, подобно на всеки малчуган, който тепърва пристъпва в света на четенето. Само,  че буквите далеч не са толкова скучни и за да разберат това, децата ще се срещнат с Феята на буквите Абевея!

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА НА БЕБЕТО

Едновременно забавна и оригинална, но и поучителна и образователна, „Маргаритка: Биби и Мими спасяват азбуката“ е приказка, в която всяка една от буквите оживява във весела история, целяща да помогне на малките читатели да ги научат.

Вече 7 години Маргаритка е част от живота на всяко българско семейство с малки деца и помага и забавлява. Чрез музика, видео и приказни истории, събрани в книжки, малчуганите се радват на изцяло ново авторско съдържание за деца на български език.

Юлияна Дончева за късното родителство и раждането под 30-годишна възраст

Днес „Маргаритка“ прави следващата крачка и всички приказни книжки с чудни илюстрации от поредицата на „Маргаритка“, посветени на полезните навици и знания ще могат да се слушат напълно безплатно и в аудио вариант с „Топли Приказки“. Решението за това идва естествено – така децата ще могат самостоятелно да възприемат съдържанието, докато пътуват в колата, докато си играят вкъщи, както и във всеки друг подходящ момент от всекидневния живот.

Аудио вариантите на книжките на „Маргаритка“ са разработени на специален принцип – всеки персонаж от историята е озвучен с различен глас, включена е тематична музика и звукови ефекти. По този начин децата по-лесно и за по-дълго време задържат вниманието си върху разказа. Могат с лекота да разпознават персонажа, който говори, както и да усещат настроенията на героите.

Историите от „ТОПЛИ ПРИКАЗКИ“ могат да се слушат в YouTube, а от следващия месец и в платформите за аудио споделяне.

ЛИНК: https://youtu.be/XK-szyjXTj0

„Биби и Мими спасяват азбуката“ е част от поредицата на Маргаритка за полезните навици и знания. В нея Биби, Мими, Бухалчето и Маргаритка помагат на хиляди деца у нас по-лесно да разбират смисъла на полезните знания и навици и на хиляди родители да превърнат научаването им във вълнуващо за малкия човек преживяване. Всички приказки са по идея на Яна Липованска, автор на приказките е Илия Деведжиев, а илюстрациите на Веселка Велинова. Всички заглавия от поредицата са реализирани и на хартиен носител с чудни илюстрации от Издателство „Сиела“.

Езиковото развитие през първата година

Много родители споделят, че съдържанието на Маргаритка за полезните навици и знания помага на нашите деца, а и на нас – родителите, да се справим с елементарни ситуации от бита по весел и забавен начин. Децата възприемат по различен начин, когато ние – родителите им обясняваме и когато виждат как любимите им герои Биби и Мими се справят със същите проблеми.