Скъпи приятели, често споделяме с вас любопитни истории от различни АГ отделения - е, време е за поредната такава oт болница Селена! Приятно четене, пригответе си усмивките.

"Бременните жени трябва да се слушат... понякога. Специалният период често засилва женската интуиция и създава непоколебими за бъдещата майка вярвания, звучащи вероятно ирационално за околните.

Такъв е случаят на Любимира. Младата жена дойде в „Селена“ в събота вечер с грим, прическа и облекло за специално събитие. Не, че раждането не е такова, но подобна визия определено не е от често срещаните в болничните коридори. А Любомира се озова при нас право от ресторанта, където празнували 50-годишнината на баща й.

Прочетете още: Бейби бум в Пловдив

Не носеше нито багажа си, нито кутията за стволови клетки, защото никой не се доверил на интуицията на младата жена, че точно на 21 август ще роди.

Любомира имала насрочена дата за оперативно раждане на 27 август. Въпреки това жената знаела с абсолютна убеденост, че ще роди на 21-ви. Казала го на всички – на лекаря, на половинката си, а също и на баща си, в опит да го накара да насрочи празненството по случай годишнината си за по-ранна дата. Никой не взел думите й насериозно.

Прочетете още: Калкулатор за цвета на очите на бебето

А тя била толкова сигурна, че на тръгване към ресторанта споделила с бъдещия баща желанието си да вземат в колата и багажа й за болницата. Уверените, че няма да роди същата вечер роднини, не обърнали внимание на молбата й. В разгара на купона Любомира започнала да усеща контракции. Първо на час, след това зачестили, но не загубили регулярността си. Когато станали на десет минути тръгнала към болницата. Близките - с нагласата, че отиват на преглед, а тя с абсолютната увереност, че днес ще направи най-хубавия подарък за юбилея на дядо Петър. И той дойде - Пламена се роди точно в 23.29 часа в екипа на д-р Ямаков, ак. Павлова и неонатолога д-р Георгиева.

Прочетете още: Калкулатор на термина

За двете чертички пък пръв проговорил вътрешния глас на таткото. Те дошли с първия ден на новата година. Семейството правило няколко безуспешни опита за бебе и точно когато решили, че може би трябва да го оставят за друго време, чудото станало. Но никой не го очаквал. Декември месец бил динамичен за двойката – с чести пътувания и редки срещи. На закъснението на цикъла Любомира не обърнала никакво внимание. Решила, че се дължи на честата смяна на градския климат с планински. Пренебрегнала и странния аромат на храната на новогодишната трапеза, липсата на настроение и тонус в празничната нощ и честото отскачане до тоалетната. На прибиране към вкъщи след празненството половинката на Любомира изказал съмнение, че тя е бременна. Скептично настроена, Люба се наредила на опашката за препарати против махмурлук в аптеката, за да си купи тест за бременност. Така в първия ден на новата година младото семейство разбрало, че вече са трима".

Източник: Фейсбук АГ Селена