Две сестри, две бременности – да, такива неща се случват и подобни новини определено ни носят усмивки! Въпросният сценарий принадлежи на сестрите Брук и Али, които разбират, че са бременни – е, не в един и същи ден, но със седмица разлика.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Защо е толкова важно да имаме второ дете

„Али първа научи, че очаква бебе и ни изненада с новината една вечер“, разказва Брук, спомняйки си как е научила за бременността на сестра си. „И аз имах усещането, че нося нов живот, но прецених да почакам, за да се уверя, че това, което чувствам, е истина“, допълва тя и продължава „Разбрах, че не си въобразявам седмица по-късно, Али ми съдейства с теста за бременност, а след това споделихме на всички у дома. Те не повярваха, помислиха си, че Али е направила теста вместо мен и решиха, че се шегуваме с тях“.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Нервно-психично развитие на бебето от 7 до 12 месеца

Двете бременности обаче се оказват съвсем реални и сестрите, които живеят на 10 минути една от друга в Огъста, Джорджия, споделяли всички емоции, свързани с 9-те месеца, заедно, дори и прегледите – а най-забавното било, че и двете се оказали бременни с момичета. Двете постоянно сравнявали опита си с този на другата и се питали „А ти усети ли това, какво се случи при теб…“ „Али беше нещо като „опитно зайче““, разказва Брук. „Тя трябваше първа да посети своя акушер-гинеколог и после да ми сподели кое, кога и как се случва“.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Раждането през очите на майката и акушерката

В семейството се шегували, че бебетата като нищо ще се родят в един и същи ден, бъдещата баба дори отбелязвала колко чудесно би било да празнуват два рождени дни в едно, но всъщност никой не очаквал в действителност да се случи точно това. Терминът на сестрите бил с разлика от пет дни. Може би се досещате – планът не се случва по график, а двете момиченца идват на бял свят с малка разлика – едната дъщеричка се ражда 7 часа преди своята братовчедка. Екипът на родилното отделение също е впечатлен от случващото се съвпадение.

Новородените са първи деца за двете сестри. Щастливите майки вярват, че двете братовчедки ще бъдат много близки и ще имат чудесни взаимоотношения една с друга.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Всичко, което преживяват Али и Брук, се оказва незабравимо, емоциите са прекрасни, думите сякаш не стигат, за да се опише какво е онова специално чувство да имаш толкова близък човек до себе си, с кого да споделяш и най-дребния детайл през бременността - един красив 9-месечен път. 

Източник и снимка: ABC news