Родители, невъзможността да прегърнете детето си веднага след като се роди, е най-лошото чувство на света! При мен това чувство беше в двойна доза, защото родих близнаци. Две малки момчета – Джеймс и Кайл. Появиха се 16 седмици преди термина ми, миналия септември. Много рано и неочаквано. Изпаднах в паника.  Двете ми деца бяха с размера на дланта на ръката ми, тежаха около 460 г, 8 пъти по-малко от средното тегло на новородено. 


Веднага след раждането децата ми бяха разделени, а на мен преливаха кръв по спешност.

Прочетете още: Да родиш преждевременно и да победиш прееклампсията

Джеймс остана в моята болница, а брат му видях чак след 2 седмици, защото беше в друг медицински център. Последваха редица усложнения, лекарите ни казваха да се подготвим за най-лошото. На бебетата беше направена операция. Но при Кайл се оказа по-тежко.  Стигна се до интервенция на сърцето – сложна, дълга и мъчителна за нас, близките. Даваха му 50% шанс да оцелее…

В този момент аз не бях само майка, бях човек, който повече от всичко жадуваше за надеждата, за късмета, за щастието.Хей, няма да се откажа никога от вярата, че ще се прибера с децата си у дома! И с двете си деца!“ – тези думи повтарях, неуморно! Дори понякога ги изричах на висок тон, за да ме чуят всички. И знаете ли какво? Децата ми са живи, здрави и си имат хубав дом!

Проверете: Кога е вашият термин с нашия калкулатор на бременността

Когато за първи път ми разрешиха да ги прегърна, изпитах океан от емоции. Щастливи, безумно щастливи! Все едно цялата радост, която съществува във вселената, сега беше в моята душа. Загубата не е опция за мен, не е била и няма да бъде!

След 17 седмици в болницата се прибрахме. Зад гърба си имах чудо - плод на моята мисъл, на моята вяра, на моята надежда и стремеж. Семейството ми е прекрасно!

Прочетете още: Недоносените бебета през погледа на проф. Слънчева

Поглеждам нагоре към небето вечер, когато сядаме в градината пред къщата. Усмихвам се, благодаря. Знам, че Бог ни изпрати ангели – по един за всеки от близнаците. Те  пазят децата ми от всичко лошо, а аз се грижа за тях, но без да се страхувам за бъдещето!

ПРОЧЕТИ ОЩЕ