За първа година, по инициатива на кмета на община Димитровград Иво Димов, в няколко детски градини в общината са създадени опитни полета за зеленчуци и подправки, за които децата в детските градини да се грижат заедно със своите възпитатели.

В Първомай стартира кампания за озеленяване на детските градини 

Идеята е малчуганите да се запознаят с растежа на растенията и сами да полагат старание за тяхното израстване. По този начин малките изследователи се приучават към труд, любов и грижа към природата. 

Със собствени екологични зеленчукови опитни полета веча са детските градини „Радост“, „Слънце“ и „Осми март“. Догодина се предвижда всички детски градини в общината да разполагат със своето градинско кътче за отглеждане на зеленчуци и подправки. 

Мама Вася: Голямата промяна започва от малкия човек

В специалните малки градини с помощта на своите възпитатели хлапетата са засадили моркови, краставици, магданоз, босилек, боб, царевица и други полезни продукти, за които полагат ежедневни грижи.

Николай Неков: Връзката между човека и природата е двупосочна – трябва да бъде уважавана и пазена

Да наблюдаваш как нещо се ражда под твоите грижа, контрол и отдаденост, е красиво, има смисъл и най-вече - показва любовта ти към природата. Чудесно е и си пожелаваме да има повече подобни инициативи! 

Източник: https://www.haskovo.net/