Изтичащите безплатни месечни карти за градския транспорт на децата от 7 до 10 години ще бъдат удължени, след което влиза в сила правилото за безплатни годишни карти, съобщават от Центъра за градска мобилност.

Бебетата приемат готови модели на мислене и действие от околната среда

„Пример: Картата е валидна до 14 януари – удължаваш срока за месец в наш обект (от 15 януари до 14 февруари). От 15 февруари вече имате нова безплатна карта, и то за година, чак до другия февруари. Само иди до наш пункт (преди 15-ти в случая) да я вземеш, като ни покажеш само лична карта с постоянен адрес или удостоверение от общината за настоящ“, обясняват от ЦГМ.

При учениците между 10 и ненавършени 14 години изтичащата карта се зарежда, както и до сега, за месец по ученическа тарифа. След като месецът изтече, се взема нова безплатна годишна карта.

Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от училище по семейни причини

ВАЖНО! Суми за карти, заредени за част от месец февруари, няма да бъдат възстановявани. Решението е на правителството, което компенсира картите за децата.  

„За всички останали, които са заредили за дълъг период – сумите ще се ВЪЗСТАНОВЯВАТ на нашите каси след 01.02.“, посочват от ЦГМ.

Припомняме, че от 1 февруари всяко дете от 7 до 14 години може да получи безплатна карта. За целта на гише на ЦГМ се представя документ за раждането на детето, документ за постоянен или настоящ адрес на родител и снимка на детето (може и от мобилен телефон).

Източник: https://stolica.bg/