Точно тридесет бебета се родиха в рамките на вчерашния и днешния ден в клиниката по акушерство и гинекология към болница "Селена". 16 са момченцата, а момиченцата - 14.

KAKВО ДА ОЧАКВАМЕ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ НА ДЕТЕТО

Сред тях са близнаците Мария и Георги. Двойката се роди вчера като първи дойде кавалерът в 9.05 часа, а минутка по-късно  го последва и Мария. Посрещна ги екипът на Д-р Здравко Минев, д-р Светлана Петрова, неонатологът д-р Ралица Димитрова и ак. Динка Негалова.

РОДИХА СЕ ТРИ БЕБЕТА С ЕДНАКВИ ИМЕНА САМО ЗА ДЕН

А тези близнаци идват като двойна радост за компенсация на дългото чакане да се появят.

30-годишната майка Иванка отива в кабинета на д-р Минев след няколкогодишна борба за бебе. Въпреки младата възраст, на прегледа се установил намален яйчников резерв - проблем, който д-р Минев успял да овладее за 6 месеца.

ЧЕТИРИЗНАЦИ СЛЕД 4 СПОНТАННИ АБОРТА

За бременността Иванка разказва, че била лека. Е, минала през гаденето на първи триместър. Наложило се да лежи почти през цялото време тъй като се появило кървене заради леко отлепване на единия плоден сак.

Но терапията, която й била назначена, помогнала бременността да се задържи успешно до деветия месец. В първите месеци Иванка минала и през серклаж на маточната шийка заради скъсяване. Но въпреки всичко, тя искрено смята бременността си за лека. Защото когато чакаш нещо с нетърпение, всяка трудност ти се струва много по-поносима, знаейки какво те чака в края на пътя.

Източник и снимка: АГ Селена