Теси, прекрасно момиче на 9 години, един ден "хвaнала" родителите си да говорят за малкия ѝ брат на име Тед. Оказало се, че той бил сериозно болен и че родителите нямали достатъчно пари, за да му подсигурят най-доброто лечение. Теси чула как баща ѝ отчаяно казал „Само чудо може да спаси Teд сега!”.

След тези думи Тес бързо изтичала до стаята си, взела стъкления буркан от конфитюр, в който криела всичките си спестявания. Извадила паричките от него и внимателно ги преброила. После грижливо ги прибирала отново и се затичала към аптеката. Влязла вътре и възпитано застанала до фармацевта, в очакване той да я забележи, но уви, мъжът не поглеждал към нея. Увлечен в разговор с друг човек, той сякаш нямал време за никой наоколо. Но Теси не се отказала и продължила да опитва да привлече вниманието му с кашляне, тропкане по земята… Нямало никаква реакция. Накрая, тя извадила една монета и с нея почукала по стъклото.– Какво искате? – попитал фармацевтът с раздразнен глас. – Разговарям с брат ми от Чикаго, когото не съм виждал в продължение на няколко години.
– Е, и аз бих искала да говоря с брат ми - отвърнала Теси със същия тон като на мъжа в бялата престилка. – Знаете ли, че той е наистина, наистина болен ... и аз искам да си купя едно чудо.

– За съжаление не разбирам, какво имате предвид?
– Името на брат ми е Тед, той има нещо много лошо в главата си, а баща ми каза, че само чудо може да го спаси. Е, какво е това чудо?
– Момиче, ние не продаваме чудеса тук. Съжалявам, но не мога да ти помогна, отвърнал фармацевтът.

– Вижте, аз имам пари и ще платя. Ако тези пари не са достатъчни, мога да намеря повече. Само ми кажете колко струва.

В същия миг добре облеченият брат на фармацевта приклекнал до момиченцето и го попитал:

– Що за чудо е това, от което има нужда твоят брат, скъпа?

– Не знам – изхлипала Теси. – Знам само, че той е много болен, а майка ми казва, че се нуждае от операция. Но баща ми не може да плати за нея, така че реших да използвам моите пари.

Прочетете още: Съвпадение или съдба - две бебета с еднаки имена

– Колко пари имаш? – попитал мъжът от Чикаго.

– Един долар и единадесет цента. И това са всичките ми пари. Но ако искате, мога да намеря повече.

– Какво съвпадение! – отвърнал мъжът с усмивка. Взел парите, стиснал ги в юмрука си, хванал момичето за ръка и го помолил да го заведе при родителите ѝ.

- Искам да се запозная със семейството ти и с твоя брат. Нека да видим от какъв вид чудо се нуждаете!

Добре облеченият мъж бил д-р Армстронг, известен хирург, специализирал в неврохирургията. Той направил операцията на братчето на Теси. Безплатно. Тед бил в състояние да се върне у дома – напълно здрав.

Прочетете още: Две сестри забременяват и раждат по едно и също време

– Този лекар е истинско чудо – прошепнала майката на Тес. – Чудя се колко ще струва?

Теси се усмихнала. Тя знаела, че разходът за това чудо бил точно ...един долар и единадесет цента, плюс искрената вяра на едно малко момиченце.

Източник: http://www.adme.ru/zhizn-dobro/malenkaya-devochka-spasla-brata-ot-smerti-730910/ © AdMe.ru