Традиционно бе изпълнен ритуалът за здраве и повече бебета “измиване на ръце”, който се отбелязва в болницата от повече от 100 години. Изпълнителният директор на болницата проф. д-р Иван Костов, дмн връчи почетни плакети за признание на отличили се специалисти от болницата през изминалата година. Това са д-р Димитър Божилов – акушер-гинеколог с над 35 годишен стаж, акушерките Марияна Спиридонова-Евдокимова, Катя Сталева и Йорданка Иванова и младият акушер-гинеколог д-р Васил Димов.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Изпълнителният директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов, д.м.н., специално отбеляза, че изминалата изключително предизвикателна за всички година доказа, че в най-старата и най- голяма акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” работят най-големите професионалисти, които ежедневно полагат усилия, за да помогнат за реализирането на мечтата на българските семейства – да бъдат родители. В свое обръщение към лекарите и акушерките проф. д-р Асен Николов, Началник на Родилна зала засвидетелства благодарността си към екипите и пожела следващата година празникът да бъде отбелязн с големи тържества, така както традиционно се е празнувал денят преди пандемията.

Днес в болницата се проведе успешно изключително сложната роботизирана операция по възстановяване на влагалище и тазово дъно при смъкване на влагалището и инконтиненция на урината с участието на водещия американски специалист-урогинелог от Флорида д-р Бела Кудиш като консултант съвместно с проф. д-р Иван Костов, дмн. От началото на 2022 година в СБАЛАГ “Майчин дом” са се родили 171 здрави бебенца.