Слънцето грее високо, всички вече мислят за ваканция и море. Бременността не бива да ви спира от забавления и почивка. Дори напротив. Сега е време да се отдадете на щури преживявания и удоволствия, защото след появата на бебето ще сте вечно заета, уморена и намръщена. Използвайте 9-те месеца, за да се глезите и да глезите и партньора си. Вземете си по-дълга ваканция и се отдайте на незабравими преживявания.

Гуменки за мама
Какво ви трябва за пикник сред природата? Удобни обувки, раница, пълна с лакомства, спрей против насекоми… Пригответе всичко от предишната вечер, за да може на другия ден да тръгнете веднага щом се събудите. Облечете леки памучни дрехи. Не забравяйте шапката и слънчевите очила. Задължително намажете лицето си със слънцезащитен крем. Сложете в раницата сандвичи, плодове, вода, разбира се, и любимите ви сладки изкушения. Най-подходящи места за пикник са усамотените поляни, закритите “плажове” в близост до езеро или под някое дърво.

Време за музеи…
Замисляли ли сте се колко музея сте посетили във вашия град? Може да има много интересни места, които не сте видели, а те привличат туристи от цял свят, които се снимат пред тях. Сега е време да им обърнете внимание. В Интернет ще намерите много интересна информация. Помолете бъдещия татко да ви придружава по време на тези миниекспедиции. Ще установите, че едва ли имате снимки пред най-голямата забележителност в града ви. Не се колебайте да го направите.

Напред към морето
Ако живеете до морския бряг, няма нищо по-хубаво от това да направите дълга вечерна романтична разходка. Убедете бъдещия татко да вземе раницата за пикник. Организирайте си вечеря, но не забравяйте, че край морето по това време става студено. Не забравяйте якето или по-дебело одеяло. Няма нищо по-романтично от страстните целувки край вълните през нощта.


 
Романтика в кухнята

Възможно ли е кухнята да се превърне в най-романтичното кътче от дома ви? Защо пък не?! Нека партньорът ви да ви помага при готвенето, което пък превърнете в истинска игра. Давайте му да опитва от ястието, като междувременно го целувате страстно. Може да му обещаете, че вместо десерт ще получи още целувки, които кой знае до какво ще доведат…

Четките в готовност
Преди появата на бебето винаги има нужда от ремонт. Защо това на пръв поглед досадно задължение да не се превърне в нещо наистина забавно и романтично?! Облечете някои стари размъкнати дрехи и се заемете със задачата. От време на време спирайте и се целувайте. Никой не е казал, че само стените трябва да се боядисат… може да използвате и партньора си като жив макет за творческите си експерименти. Със сигурност ще ви бъде забавно.

Хайде на кино
Благодарение на Интернет и безбройните торент-сайтове вече може да намерите старите филми, които сте гледали като деца. Изберете някой, който допада и на двамата, и се забавлявайте да го гледате заедно. Може да си направите домашно кино с пуканки и безалкохолно или пък с чай. Със сигурност ще прекарате романтична вечер, спомняйки си миналото.

Фото, моля!
Представете си, че сте фотомодел. Какво ли изпитват красавиците във фотостудиото, когато застанат пред обектива? Може любимият да играе ролята на фотографа, а вие да сте звездата. Извадете от гардероба всичките си дрехи и отделете целия ден за снимки. После със сигурност ще се забавлявате да гледате физиономиите, които сте правили.

Червената шапчица
Ходенето е най-полезният спорт за бъдещата майка. Времето е достатъчно топло, за да се разхождате в гората. Добре е бъдещият татко да проучи най-удобните маршрути, без стръмни изкачвания. Почивайте повече. Задължително носете в раницата си вода и нещо за хапване. Винаги вървете по пътеката и следвайте маркировката.

Павлина Желева
психолог