Днес в 14,10 часа се роди първото украинско момченце в най-голямата в страната Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом". То е с перфектните мерки 3610 кг и 50 см., като се появи на бял свят след спешно цезарово сечение, извършено от екипа на проф. д-р Иван Костов, д-р Иван Диков, д-р Георги Теменджийски, д-р Венера Чернева анестизиолог, Д-р Десислава Бекташева и д-р Ася Гуленова - неонатолози, акушерките Елизабета Нецова, Наталия Василева и Надежда Христова и анестизиологична акушерка Жанета Милева. Майката и бебето се чувстват отлично и Алина благодари от сърце за грижите, професионализма и помощта, които са получили от екипа на "Майчин дом".

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Алина е на 30 години от гр. Харков с момченце на 5 години, когато бременна в 9-ти месец, след бомбардировка над родилния дом там, решава да потърди убежище в България. След тежко и трудно пътуване в продължение на повече от седмица, тя пристига благополучно в София, където на бял свят днес се появи вторият й син.

Ръководството и екипът на СБАЛАГ "Майчин дом" честитят прекрасната новина на цялото семейство, като им пожелават здраве, мир и щастливи дни заедно.