Болница „Надежда“ получи поредно признание за специалистите от сектор Репродуктивна медицина и Научно-изследователската лаборатория. Общо шест изследователски разработки бяха приети и включени в научната програма на 77-ия годишен конгрес на Американското дружество по репродуктивна медицина, който се проведе в Балтимор, САЩ, от 17 до 20 октомври 2021 г.

Конгресът от години е най-влиятелното събитие за специалистите в тази област, на което се съобщават и обсъждат най-новите методи и стратегии в асистираната репродукция и лечението на безплодие като цяло.

Ежегодно към научния комитет на конгреса се подават десетки хиляди заявки за научни съобщения и доклади, от които само една малка част биват допуснати във финалната селекция. Екипът на болница „Надежда“ е единственият от Източна Европа, и един от малкото от Европа въобще, който е включен в научната програма, при това с такъв обем научни разработки, което е изключителен успех не само за лечебното заведение, но и за България.

Д-р Георги Стаменов, ръководител на сектор Репродуктивна медицина, и биолозите Димитър Първанов и Румяна Ганева от Научно-изследователската лаборатория представиха два доклада и четири постер-презентации по различни научни проблеми, свързани с диагностиката и лечението на проблемното забременяване.

Огромният положителен отзвук, който получиха специалистите българската болница от делегатите на конгреса, затвърждава желанието на екипа на „Надежда“ да продължава да полага сериозни усилия в научната работа и търсенето на все по-добри и успешни методи в помощ на пациентите с репродуктивни проблеми.