,,Инвитро клиника, акушер-гинеколог, сектор „Патологична бременност“, интензивен сектор към неонатологично отделение – отново всички структури на болница „Селена“ показаха отлична синергия, бърза организация и безкомпромисен професионализъм, за да сбъднат мечтата за дете на още едно семейство'' - така започва началото на една емоциална история, което ни споделиха от болницата.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

„Всичко, което виждам в болница „Селена“ – и като медицинска апаратура, и като условия, и като отношение, е на 100% съпоставимо с това, което съм срещала в най-добрите лечебни заведения в Западна Европа и САЩ. Чувствам се сигурна и имам доверие на екипите. Нещо, което не срещнах на други места, от които се разочаровах. Тук нещата ми се случиха с лекота.“, казва мама Николета.

КАЛКУЛАТОР ЗА ТЕРМИНА

А тя, заедно със съпруга си идват в болница „Селена“ след две години опити за реализиране на мечтата си за детенце. Когато за първи път се срещат с Д-р Даниел Ставрев, двойката вече има натрупан негативен опит от посещения на репродуктивни специалисти в София, където живеят. Още първата ин витро процедура обаче резултира в успешна двуплодна бременност.

И въпреки дребното си телосложение, Николета износи успешно бебенцата до 34-та г.с. когато околоплодният мехур на едното бебенце се спука и ситуацията наложи спешно оперативно родоразрешение. Светкавичната реакция на екипа на болница „Селена“ не остави Николета да осъзнае истински страха, който я обзе от внезапната промяна на обстоятелствата. Изключително бързо реагирали и специалистите от тъканна банка, където младата жена избра да съхрани стволови клетки от пъпна връв за бъдещо лечение на децата и семейството си. Така в идеална стиковка на всички участници, Васил и Чавдар проплакаха за първи път на рождения ден на бабата на Николета, отишла си преди три години без да е сбъднала мечтата си да види правнуци. Но случили надеждата на родителите си за детенце.

Да заминеш бременна на море в Турция и да се върнеш с бебе в ръце

Васил и Чавдар избързаха, нетърпеливи да се представят на света, и дойдоха с тегло от 2260 и 1950 грама. 15 дни за тях се грижиха в интензивния неонатологичен сектор на болница „Селена“, където дишането им трябваше да се стабилизира и Чавдар да увеличи теглото си. А вчера, в деня, за който беше насрочено раждането им, ги изписаха пораснали и здрави, за да започнат живота си заедно с родителите си, преборили се, за да ги има.