Когато се родила, Нова Джонсън била по-малка от четка за зъби. Тя тежала само 450 грама. Според лекарите шансът бебето да оцелее бил само 10%. Но чудото се случило! Момиченцето укрепнало и вече отпразнува първия си рожден ден.

45-годишната майка Дженифър получила прееклампсия - тежко усложнение на бременността, което наложило спешно родоразрешение в 27-ата гестационна седмица. „Сестрите ни казаха, че това е най-малкото бебе, което са виждали да се ражда в този срок от бременността. Разбрахме, че току-що родената ни дъщеричка е толкова мъничка и с влошени жизнени показатели, че дори няма да можем да я видим”, споделя тя.
 
 
 
РОЛЯТА НА СЕМЕЙСТВОТО И РЕЧЕВОТО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦАТА


Нова била толкова дребна, че венчалният пръстен на таткото можел да се провре през стъпалото на детето чак до бедрото. Ако до малкото се сложи четка за зъби, ставало ясно, че е родено по-малко от четка за зъби. Два месеца след раждането си Нова вече била по-дълга от четка и състоянието ù се подобрило значително.
След 101 дни в болницата, Нова се прибрала вкъщи при по-голямата си сестра. „Надяваме се всичко да е наред. Всички знаем, че малката е боец и ще се справи. Сега тя е толкова усмихнато и кротко бебе”, моли се Дженифър.