Безплатни консултации по кърмене организира болница „Селена“ в събота, 7 август. Консултанти по кърмене от лечебното заведение, както и представители на производители на продукти в помощ на кърмещата майка, ще посрещат бъдещи и настоящи родители в Цар-Симеоновата градина от 10 до 12 часа. Събитието е част от програмата, организирана от болница „Селена“ във връзка с Международната седмица на кърменето.

ЗАХРАНВАНЕ НА БЕБЕТО

КЪРМЕНЕТО НАМАЛЯВА РИСКА ОТ ДИАБЕТ

Д-Р ЧУЧУМИШЕВ ЗА БРЕМЕННОСТТА, РАЖДАНЕТО И ВСИЧКО МЕЖДУ ТЯХ

Срещата на открито ще засегне въпросите, свързани с началото на кърменето и преодоляването на трудностите в естественото хранене. Ще се коментира темата за това има ли подходяща възраст за отбиване и какви са препоръките за захранването на бебето. Бъдещите и настоящи родители ще намерят отговори, подкрепа и информация. Ще бъдат представени и най-новите продукти на пазара в помощ на кърмещите майки. Специално внимание ще бъде отделено и на актуалната тема за ползите от бебеносенето.

Световната седмица на кърменето се отбелязва за 29-та поредна година в периода между 1 и 7 август. Инициативата тази година минава под надслов „Защита на кърменето: Споделена отговорност“.

Световната кампания се организира от Световния алианс за кърмене (The World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) – мрежа от лица и организации като СЗО, УНИЦЕФ световни мрежи и неправителствени организации, които работят за защита, подкрепа и насърчаване на кърменето. Целите на инициативата и тази година са насочени към защита, насърчаване и подкрепа на кърменето чрез достъпна за всички информация. От 1 до 7 август по целия свят се организират и провеждат събития, които да повишат информираността по въпросите на кърменето и да популяризират различни негови аспекти, които са от значение не само за кърмещите майки и кърмените бебета, но и за цялото общество.